Články na téma: Mobilní operátoři


ifon.cz , 30. června 2016

Na českém mobilním trhu dochází k zajímavému transferu. Virtuální operátor OpenCall odchází ze sítě Vodafonu do sítě O2. Klienti si budou muset vyměnit SIM karty na pobočkách O2, telefonní čísla jim zůstanou.

ifon.cz , 11. srpna 2015
Zbytečně vysoké účty za volání, resp. za stejné peníze daleko méně muziky – takto by se daly shrnout výsledky srovnání mobilních (GSM) tarifů s VoIP službami. Ty je přitom snadné dnes provozovat právě i na mobilních přístrojích.
ifon.cz , 14. března 2015
EMEA s.r.o. oznámila, že ukončuje své působení v oblasti telekomunikací. Její klienty přebírá O2. V rychlém sledu zde máme další konec virtuálního operátora.
ifon.cz , 2. prosince 2014
Operátor O2 koupil „virtuála“ Gorila Mobil letos v červenci. Tehdy okamžitě zrušil nejvyšší tarif Gorila Pro (s velkým důrazem na mobilní data), a teď přišla další změna, pro Gorilu konečná: Gorila Mobil zavřel své brány, noví zájemci si tyto služby již neobjednají.
ifon.cz , 16. srpna 2014
Virtuální operátoři mají bohatší nabídku datových balíčků i čistě datových tarifů. V případě balíčků jsou virtuálové výrazně levnější (cenové rozdíly oproti nabídkám O2, T-Mobilu a Vodafonu činí desítky procent), u datových tarifů jsou ceny vyrovnanější, naopak celková průměrná cena přeneseného megabytu hovoří ve prospěch mobilní trojky. Významné jsou též cenové rozdíly v nabídkách jednotlivých virtuálních operátorů.
ifon.cz , 21. července 2014
Společnost O2 Czech Republic a.s. oznámila v druhém červencovém týdnu odkoupení "virtuálního operátora" Gorila Mobil. On to sice nebyl až tak virtuál jako spíše branded reseller, ale o to ani tak nejde. Ani samotné odkoupení od původních zakladatelů nebylo až tak zajímavé -- co však nyní zajímavé je, O2 v tichosti zrušilo nejvýhodnější tarif Gorila Pro. Nebyl sice na první pohled nejlevnější (měsíční paušál činil 480 Kč), ale v základu obsahoval mj. 5 GB dat. A klient si mohl data dále dokupovat za stále výhodnější cenu až do výše 20 GB.