O2 koupilo Gorila Mobil. A hned zrušilo nejvýhodnější tarif

Autor: ifon.cz | 21. července 2014
Rubrika: Zprávy | Téma: Gorila Mobil | Mobilní operátoři | O2 |

Společnost O2 Czech Republic a.s. oznámila v druhém červencovém týdnu odkoupení "virtuálního operátora" Gorila Mobil. On to sice nebyl až tak virtuál jako spíše branded reseller, ale o to ani tak nejde. Ani samotné odkoupení od původních zakladatelů nebylo až tak zajímavé -- co však nyní zajímavé je, O2 v tichosti zrušilo nejvýhodnější tarif Gorila Pro. Nebyl sice na první pohled nejlevnější (měsíční paušál činil 480 Kč), ale v základu obsahoval mj. 5 GB dat. A klient si mohl data dále dokupovat za stále výhodnější cenu až do výše 20 GB.

Celých 5 GB dat v základu a volání po druhé minutě zdarma (s minutovou sazbou ve výši 2,50 Kč a tarifikační mírou 60+1) udělalo z Gorila Mobile Pro skutečně výhodný tarif: také v našem automatickém hodnocení (založeným na matematických modelech) získal 4,5 hvězdičky z 5. A co víc, postupným dokupováním dat šlo využívat plnou rychlostí až 20 GB: Po vyčerpání původních 5 GB dat mohl klient dobít dalších 5 GB za 240 Kč, pak dalších 5 GB jej stálo 120 Kč a dalších 5 GB dokonce pouhých 60 Kč. Celkem tedy byl s to za 900 Kč využít 20 GB dat při zvýhodněném volání.

Například Vodafone nabízí za 999 Kč (bez závazku) jen 10 GB dat (volání po n-té minutě nenabízí). Podobně je na tom i O2, které prodává balíček 10 GB za 757 Kč, i T-Mobile, jenž si za stejný objem dat účtuje 649 Kč. U virtuálních operátorů zaplatíte za 10 GB kolem 600 Kč.

O2 změny v nabídce Gorila Mobile neoznámilo a ještě ani nekomentovalo. Vzhledem ke změnám jsme byli nuceni, v jistých ohledech výhodný, tarif Gorila Pro smazat z naší databáze.

Aktualizace
Z O2 jsme přes Twitter dostali tuto zprávu: "Z našich zkušenosti vyplývá, že zákazníci Gorila Mobil dávají přednost variantě s předplacenou kartou." To mj. znamená, že i tarif Gorila Easy přešel z postpaid podoby do balíčku a jde nyní o prepaid (předplacenou) službu.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus