Axolot mobile přejmenoval tarify a zavedl minutovou tarifikaci

Autor: ifon.cz | 22. září 2015

Virtuální mobilní operátor Axolot mobile znova pozměnil své tarify: kromě kosmetických úprav spočívajících ve změně názvů sáhl ale též k poměrně drakonickému kroku, když základní tarif zatížil minutovou tarifikací.

Axolot patří k těm nejmladším a nejmenším virtuálním mobilním operátorům na trhu. Jeho původní předplacený tarif obsahoval volání do cizích sítí za 1,35 Kč/min při sekundové tarifikaci a nulovém měsíčním poplatku za SIM. Takové podmínky však nejsou pro žádného tuzemského virtuálního operátora udržitelné – všichni totiž musejí platit dodavatelskému síťovému operátorovi poplatky za aktivní SIM karty.

Z tohoto důvodu přišla letos na jaře změna: tarif s takto nízkou minutovou sazbou byl „obohacen“ o měsíční paušál ve výši 39 Kč, jenž je strháván z kreditu klienta. V nabídce je dodnes, avšak již se nejmenuje Diablo, nýbrž Premium.

Zásadní změna přišla u tarifu Kredito, teď zvaného Start: minutová sazba za volání mimo síť ve výši 1,75 Kč a do sítě za 0,95 Kč zůstaly zachovány a dále se neplatí ani měsíčního poplatek za SIM, hovory jsou však nyní počítány po celých minutách (60+60), nikoli po sekundách (1+1). To znamená, že klient zaplatí za každou započatou minutu hovoru jako za celou. Výsledkem je průměrné zdražení kolem 28 % oproti sekundové tarifikaci, u krátce hovořících účastníků (u nichž 90 % hovorů není delších než 2 minuty 30 sekund) zhruba 50 % i více. Jinými slovy, klient vyčerpá kredit mnohem dříve, než kdyby volal s tarifikací 1+1, byť reálně provolá tentýž čas.

Axolot mobile na svém facebookovém profilu uvedl, že stávající klienti o původní tarif Kredito nepřijdou.

Na konec ještě pro úplnost doplňme, že třetí tarif, Premio, se nově jmenuje Extra. Přehled na ifon.cz: Axolot mobile.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus