O2 převzalo klienty společnosti EMEA. NWT mobil to má za sebou

Autor: ifon.cz | 14. března 2015

EMEA s.r.o. oznámila, že ukončuje své působení v oblasti telekomunikací. Její klienty přebírá O2. V rychlém sledu zde máme další konec virtuálního operátora.

Obě společnosti o tom informují na svých webových stránkách. Ukončení činnosti NWT mobilu, který EMEA provozovala, je ale v mnoha ohledech překvapivé. Než abychom se však pouštěli do spekulací, jak to bude s tou hrstkou virtuálních operátorů v síti O2 (stačí se vzpomenout na nelibé změny u TESCOmobilu či zrušení Gorily), seznamme se se zdůvodněním, jež o konci provozu EMEA poslala svým klientům:

Vývoj telekomunikačních služeb jde prudce dopředu. I my bychom rádi svým zákazníkům poskytli co možná nejlepší a nejvýhodnější služby na trhu, neomezený přístup k novým technologiím, jako je LTE síť, širší nabídku služeb a další výhody. Proto jsme se rozhodli ukončit poskytování telekomunikačních služeb a uzavřít se společností O2 Czech Republic a.s. (dále jen O2) dohodu o postoupení smluv uzavřených s Vámi na O2, které se tak stane Vaším novým poskytovatelem telekomunikačních služeb.

Díky tomu budete moci v budoucnu využívat mnohem širší portfolio služeb a výhod, než bychom Vám mohli poskytnout my, a to za výhodných podmínek. (Cele znění zde.)

Při této příležitosti připravilo O2 pro klienty NWT mobilu speciální stránku www.o2.cz/emea, na které je informuje o dalším postupu.

Síť O2 hostí vůbec nejmenší počet virtuálních operátorů, celkem jich bylo sedm, dva jsou minulostí – ke Gorile se nyní tak přidal i NWT mobil. A stejně jako v případě Gorily končí klienti v područí O2. V současnosti operuje v síti O2 jen TESCOmobile (společný podnik O2 a Tesco Stores), BLESKmobil (branded reseller O2, dlouho nepředstavil žádné novinky), bývalý šedý operátor Emtéčko (Moraviatel), Vinatel, operátor cílící na vietnamskou menšinu, a ČEZ mobil.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus