Gorila Mobil je minulostí

Autor: ifon.cz | 2. prosince 2014

Operátor O2 koupil „virtuála“ Gorila Mobil letos v červenci. Tehdy okamžitě zrušil nejvyšší tarif Gorila Pro (s velkým důrazem na mobilní data), a teď přišla další změna, pro Gorilu konečná: Gorila Mobil zavřel své brány, noví zájemci si tyto služby již neobjednají.

Na webu namísto toho najdeme odkaz na „SIM zdarma“, předplacenku O2, která se s Gorilou nemůže rovnat. Služba O2 Na!Dlouho totiž nepatří mezi ty nejvýhodnější, ba právě naopak. Hovory jsou počítány po minutách a minutová sazba činí 5,90 Kč. U Gorila Mobil minutová sazba činila 2,50 Kč s tarifikací 60+1, i SMS byly levnější: 1,50 Kč vs. 1,90 Kč.

V čem si služby jsou podobné, je volání „zdarma“ po n-té minutě. U balíčku Gorila Easy, který stál 200 Kč měsíčně, se volalo zdarma po 2. minutě, u O2 Na!Dlouho pak po 1. minutě, avšak standardně jen do sítě. Aby mohl účastník volat zdarma po 1. minutě do všech sítí, musí dobíjet kredit pravidelně částkou 300 Kč, bonus je omezen 30 dny.

A v čem je velký rozdíl, tarif Gorila Easy měl v základu 500 MB dat, které šlo postupně navyšovat o dalších 500 MB za 100 Kč, poté 50 Kč a poté za 25 Kč. Nabídka předplaceného internetu je v případě O2 tristní: měsíční balíček o objemu 3 GB stojí 550 Kč, nižší měsíční balíček v nabídce nenajdeme.

Srovnání těchto nabídek ukazuje následující graf, vygenerovaný naší aplikací Porovnání tarifů: Ceny & grafika

Podle vyjádření O2 se pro stávající klienty Gorila Mobil nic nemění, dříve objednané služby mohou využívat dále.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus