Zprávy


ifon.cz , 30. června 2016

Na českém mobilním trhu dochází k zajímavému transferu. Virtuální operátor OpenCall odchází ze sítě Vodafonu do sítě O2. Klienti si budou muset vyměnit SIM karty na pobočkách O2, telefonní čísla jim zůstanou.

ifon.cz , 4. dubna 2016
Společnost Fayn Telecommunications změnila podobu i názvy svých VoIP tarifů, tedy nabídek volání přes internetový protokol. Paušální tarify byly zlevněny a klesla i minutová sazba za volání do mobilních sítí, o 30 Kč zlevnil i ten „neomezený“.
Oldřich Klimánek , 15. ledna 2016
Na seznam virtuálních operátorů, kteří se stáhli z trhu, přibyl i S-Mobile provozovaný plzeňskou společností Softlabs Czech. Letos lze očekávat odchod dalších, zejména těch, kteří vsadili na špatnou kartu, potažmo nemají předchozí zkušenosti v oblasti telekomunikací.
ifon.cz , 22. září 2015
Virtuální mobilní operátor Axolot mobile znova pozměnil své tarify: kromě kosmetických úprav spočívajících ve změně názvů sáhl ale též k poměrně drakonickému kroku, když základní tarif zatížil minutovou tarifikací.
ifon.cz , 4. září 2015
Od září letošního roku je na českém mobilním trhu další virtuální operátor – či lépe řečeno obchodní značka, za kterou stojí Private Mobile na platformě DH Telecom. Nízká minutová sazba za volání do všech sítí ve výši 1 Kč je však vykoupena minutovou tarifikací (60+60), ale hlavně rekordně vysokými cenami za ostatní služby.
ifon.cz , 20. srpna 2015
Virtuální operátor OpenCall provozovaný společností DH Telecom přechází u svých dvou tarifů z tarifikace 60+1 na nevýhodnou tarifikaci 60+60, tj. hovory budou počítány po celých minutých. Ve výsledku to znamená průměrné zdražení volání o zhruba 15 %. Změna se týká volání na české linky.
ifon.cz , 12. srpna 2015
Virtuální operátor Coop Mobil zařadil do své nabídky nový tarif Za kačku. Měsíční paušál činí sice jen 1 Kč, ale minimální měsíční plnění je nastaveno na 50 Kč. Přesto tento tarif je výhodnější než ostatní tarify téhož operátora.