Koruna Mobil: nová značka z dílny DH Telecom a Private Mobile

Autor: ifon.cz | 4. září 2015

Od září letošního roku je na českém mobilním trhu další virtuální operátor – či lépe řečeno obchodní značka, za kterou stojí Private Mobile na platformě DH Telecom. Nízká minutová sazba za volání do všech sítí ve výši 1 Kč je však vykoupena minutovou tarifikací (60+60), ale hlavně rekordně vysokými cenami za ostatní služby.

OpenCall mobile provozovaný přímo společností DH Telecom přechází u svých tarifů na tarifikaci 60+60 (hovory budou od 12. září počítány po minutách) a chce se více profilovat coby operátor vhodný pro volání do zahraničí. O tom jsme vás informovali v článku z konce srpna OpenCall přechází na tarifikaci 60+60 a představí novou značku. Nová značka Koruna Mobil, jíž provozuje Private Mobil právě na platformě DH Telecom v síti Vodafonu, má být řešením pro účastníky, kteří chtějí volat levně do tuzemských sítí.

A jednotná cena 1 Kč/min za volání je vskutku lákavá. Nicméně jsou zde „ale“. Měsíční poplatek za SIM kartu ve výši 25 Kč není tím hlavním problémem, ostatně všichni virtuální operátoři musejí platit za SIM; pro mnohé tou překážkou může být minutová tarifikace (60+60), při níž jsou hovory počítány po minutách (spojení hovoru se počítá jako provolaná minuta, každá další započatá minuta se počítá jako celá), avšak při sazbě 1 Kč/min nelze v GSM za současných podmínek na trhu čekat nic jiného. Co však může odradit mnohé zájemce, jsou ceny za ostatní, nehlasové služby. MMS do sítí v ČR stojí totiž 10 Kč a na stejnou částku vyjde i SMS odeslaná do zahraničí. Nadto Koruna Mobil má nejdražší datové balíčky za všech virtuálních operátorů.

Datový balíček o objemu 150 MB vyjde na celých 150 Kč (jeho průměrná cena se přitom u ostatních virtuálních operátorů pohybuje kolem 70 Kč) a ceny jsou extrémní i u dalších balíčků: 300 MB stojí 250 Kč (průměrná cena činí 140 Kč), za 500 MB klient zaplatí 350 Kč (průměrná cena tohoto balíčku je 200 Kč) a za 1 GB celých 500 Kč (průměrně vychází na 300 Kč).

Zatímco v případě prvních dvou balíčků se Koruna Mobil dělí o pomyslné prvenství v tabulce nejvyšších cen se SAZKAmobilem (rovněž působícím v síti Vodafonu), zbylé dva datové balíčky má s citelným náskokem nejdražší ze všech operátorů.

Služby jsou na bázi prepaid, účastník si tedy nabíjí kredit – Koruna Mobil ale (zatím?) nemá samoobsluhu, klient tedy nemá přehled o hovorech a o využití dalších služeb. Dobijí se pomocí kuponů, na terminálech Sazky či na České poště. Minimální částka dobití je 200 Kč a kredit má platnost 6 měsíců. Dodejme, že SMS do všech tuzemských sítí stojí 1,50 Kč.

Profil Koruna Mobilu na ifon.cz.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus