Články


ifon.cz, 30. června 2016

Na českém mobilním trhu dochází k zajímavému transferu. Virtuální operátor OpenCall odchází ze sítě Vodafonu do sítě O2. Klienti si budou muset vyměnit SIM karty na pobočkách O2, telefonní čísla jim zůstanou.

ifon.cz, 4. dubna 2016
Společnost Fayn Telecommunications změnila podobu i názvy svých VoIP tarifů, tedy nabídek volání přes internetový protokol. Paušální tarify byly zlevněny a klesla i minutová sazba za volání do mobilních sítí, o 30 Kč zlevnil i ten „neomezený“.
ifon.cz, 10. března 2016

Kaktus, obchodní značka operátora T-Mobile, přišel nedávno s další bonusovou novinkou: dobije-li si klient kredit v minimální výši 200 Kč, dostává na 30 dní volání do sítě Kaktusu (nikoli T-M) zdarma. To jistě potěší každého uživatele této služby, avšak „rozmává“ se tím schopnost předpovědi a výpočtu útraty.

Oldřich Klimánek, 15. ledna 2016
Na seznam virtuálních operátorů, kteří se stáhli z trhu, přibyl i S-Mobile provozovaný plzeňskou společností Softlabs Czech. Letos lze očekávat odchod dalších, zejména těch, kteří vsadili na špatnou kartu, potažmo nemají předchozí zkušenosti v oblasti telekomunikací.
ifon.cz, 22. září 2015
Virtuální mobilní operátor Axolot mobile znova pozměnil své tarify: kromě kosmetických úprav spočívajících ve změně názvů sáhl ale též k poměrně drakonickému kroku, když základní tarif zatížil minutovou tarifikací.
ifon.cz, 4. září 2015
Od září letošního roku je na českém mobilním trhu další virtuální operátor – či lépe řečeno obchodní značka, za kterou stojí Private Mobile na platformě DH Telecom. Nízká minutová sazba za volání do všech sítí ve výši 1 Kč je však vykoupena minutovou tarifikací (60+60), ale hlavně rekordně vysokými cenami za ostatní služby.
ifon.cz, 20. srpna 2015
Virtuální operátor OpenCall provozovaný společností DH Telecom přechází u svých dvou tarifů z tarifikace 60+1 na nevýhodnou tarifikaci 60+60, tj. hovory budou počítány po celých minutých. Ve výsledku to znamená průměrné zdražení volání o zhruba 15 %. Změna se týká volání na české linky.