Z trhu se stáhl i City Mobile. Klienty přebírá Fayn

Autor: ifon.cz | 1. června 2015

Virtuální operátor City Mobile oznámil konec svého působení na mobilním telekomunikačním trhu. Jeho klienti byli přesunuti pod křídla jiného operátora, společnosti Fayn Telecommunications. Obě firmy to uvedly na svém webu.

Pro zákazníky City Mobile se zatím nic nemění: tarify zůstaly zachovány společně se samoobsluhou, jež nyní funguje na doméně fayn.cz, přesněji na adrese www.fayn.cz/city. Slůvko „zatím“ je ale důležité: postupem času budou klienti totiž migrováni na systémy a tarify Faynu.

„Podmínky telekomunikačního trhu jsou natolik nerovné, že jsme se rozhodli utlumit v této oblasti naši činnost. Jsem přesvědčen, že jsme našli nejlepší řešení pro naše zákazníky, kteří plynule přejdou k silnému a stabilnímu hráči, aniž by došlo k výpadku nebo omezení služeb,“ uvedl Martin Lukáč, jednatel City mobile.

Jednatel společnosti Fayn, Jiří Hlavenka, k tomu dodal: „Konsolidace trhu bude nevyhnutelně pokračovat i nadále, přičemž FAYN akvizice vítá. Rostoucí počet zákazníků nám dává lepší pozici ve vyjednávání konkurenceschopnějších podmínek u kmenových operátorů a regulátora trhu.“

V krátkém časovém rozmezí jde o dalšího virtuálního operátora, který se stahuje z mobilního trhu. Letos se jedná o minimálně pátého – navíc v dubnu přerušil činnost také Adagio Mobile, který lákal hlavně na neomezený tarif se 100 MMS a 3 GB mobilních dat za 405 Kč měsíčně.

Dá se očekávat, že během letošního roku ukončí své působení v této oblasti další, zejména velmi malí poskytovatelé a zejména tací, kteří nemají dřívější zkušenosti s telekomunikačním trhem, potažmo jejichž hlavní byznys spočívá v naprosto jiné sféře.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus