Skončili další dva virtuálové: Rio Mobil a Teleúspory

Autor: ifon.cz | 8. května 2015

Z trhu se podle všeho stáhli další dva virtuální operátoři. Nabídky mobilních služeb zmizely jak z webu společnosti Rio Media, tak i z Úspory.cz. Obě dvě firmy přitom nabízely služby virtuálního mobilního operátora poměrně krátce.

Bez upozornění, bez odůvodnění. Tak by se dal zatím shrnout odchod Rio Media a Teleúspor z mobilního telekomunikačního trhu. Na webu obou společností nenajdeme ani zmínku, co se vlastně stalo. V případě Rio Media je původní stránka riomedia.cz/mobilni-sluzby přesměrována na domovskou stránku, Teleúspory zase vedou na profil Tarifomatu, jehož ePojištění.cz – které nyní provozuje také server Úspory.cz – odkoupilo začátkem letošního dubna.

Mezi virtuály nabídky nic moc

Rio Media nabízelo v rámci služeb Rio Mobil čtyři hlasové tarify, z čehož tři byly průměrné až podprůměrné a čtvrtý nebyl nastaven ani zdaleka výhodně, viz profil na ifon.cz. Mobilní služby začal tento telekomunikační operátor nabízet teprve v září loňského roku.

Ani Teleúspory se v mobilních sítích neohřály dlouho, své brány otevřely zhruba o půl roku dříve než Rio Mobil, a to v únoru 2014. Nabídka Teleúspor nebyla o moc lepší, v některých ohledech vůbec. Zejména účtování hovorů po minutách (60+60) je dost nevýhodné (a stále ho ještě najdeme u 27 % všech tarifů a 20 % tarifů nabízených virtuálními operátory). Na rozdíl od Rio Mobilu měly Teleúspory alespoň jeden tarif s nízkým paušálem (49 Kč, nejnižší paušál u Rio Mobilu činil 99 Kč). Na nabídky se můžete podívat sami na profilu operátora na našem serveru.

Na zdůvodnění musíme počkat

O odchodu obou virtuálů – pokud k němu skutečně došlo – nemá moc cenu teď spekulovat. U Teleúspor se ale nabízí souvislost s posledními akvizičními aktivitami a v případě Rio Mobilu dlouhodobá situace společnosti Rio Media, takže možná se mobilní služby tohoto operátora setkaly s nezájmem ze strany klientů. Nicméně, to jsou spekulace, požádali jsme obě společnosti o zdůvodnění. Jakmile je budeme mít k dispozici, zprávu aktualizujeme.

Aktualizace: Z Rio Media jsme dostali zprávu, že pro stávající klienty jsou služby zatím stále aktivní, nicméně již nejsou dále nabízeny.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus