Skončil další virtuální operátor, Skvělý mobil

Autor: ifon.cz | 13. března 2015
Rubrika: Zprávy | Téma: Virtuální operátoři |

Společnost Dankelus začala provozovat služby virtuálního mobilního operátora teprve v červnu loňského roku. Po nějakém půlroce své snažení na poli telekomunikačních služeb vzdala – jde o minimálně třetího operátora mobilní virtuální sítě, který již skončil.

Skvělý mobil nabízel jediný a jednoduchý tarif Dvacítku. Za předplacenou kartu klienti měsíčně platili poplatek ve výši 20 Kč, do cizích sítí volali za 1,90 Kč/min při sekundové tarifikaci, do vlastní sítě za 1,20 Kč/min. Ve srovnání s jinými populárními předplacenkami na trhu šlo o nabídku výhodnou, zejména pro malou a střední spotřebu volání. To byl dle slov provozovatele také důvod, proč operátor skončil: firma uvedla, že projekt byl ztrátový a než aby došlo k zvyšování cen, padlo rozhodnutí odejít z trhu. Klienti nebyli převedeni pod žádného jiného virtuálního operátora.

Vzpomínka na ViralMobil a Gorilu

Jako vůbec první se stáhl ze hry ViralMobil, jenž fungoval od srpna 2013 do února 2014 a za kterým stála dvojice ViralBrothers. Operátor tehdy svůj konec otevřeně neavizoval, dopředu jej nenahlásil ani Českému telekomunikačnímu úřadu a stránky produktu byly pouze přesměrovány na jiný projekt. Médiím se nedostalo ani vyjádření o důvodech, proč operátor ukončil svou činnost.

Druhým operátorem v pořadí, který padl, byl Gorila Mobil: ten byl naopak projektem úspěšným, alespoň co se obchodní strategie týká. Nebyl to ani tak virtuální operátor, nicméně od zakladatelů jej v červenci 2014 koupilo O2, aby jeho brány ještě v prosinci uzavřelo. Gorila byla nahrazena předplacenou kartou O2, která však není ani zdaleka tak výhodná jako tarify Gorily. Pro stávající klienty však služby běží v původní podobě.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus