Hodnocení tarifů mobilní trojky a vylepšené srovnaní nabídek

Autor: ifon.cz | 10. března 2015
Rubrika: Blog | Téma: Ze života serveru |

Vylepšili jsme algoritmy, které se starají o hodnocení tarifů všech operátorů. Nově jsou hodnoceny i nabídky mobilní trojky (T-Mobile, O2, Vodafone). Zásadní proměnou prošla aplikace Ceny & grafika, jež se bude nadále rozvíjet.

Nové algoritmy nyní umožňují přesněji hodnotit hlasové tarify operátorů, jsou rychlejší a zohledňují více možností. Novinkou je i hodnocení nabídek mobilní trojky: sami se podívejte, kolik hvězdiček od našich matematických modelů dostaly nejpoužívanější tarify na trhu: T-Mobile, O2, Vodafone.

Nevidíte-li u některých z nich ani jednu hvězdičku, chyba není ve vašem webovém prohlížeči – je to zkrátka odraz cen těchto tarifů ve světle srovnání se všemi ostatními nabídkami na trhu (jinými slovy, vidíte, jak moc nevýhodné takové tarify jsou).

Stále však platí, že záměrně nehodnotíme nabídky, u nichž nelze bezpečně určit skutečnou výši útrat: jedná se vesměs o různé marketingové akce s odměnou za dobití (např. časově omezené zvýhodněné minutové sazby do sítě či mimo ni). U těchto speciálně nastavených tarifů lze zjistit vlastně jen spodní hranici ceny, skutečná cena je/bývá citelně vyšší (jak lze ukázat na numerických modelech pro rozličné situace).

Nový kabát aplikace Ceny & grafika

Velkou změnou prošla jedna z nejpopulárnějších aplikací na našem webu, Ceny & grafika, jež zobrazuje vývoj cen za telekomunikační služby (volání + SMS + data). Grafické zobrazení je obecně výmluvnější než samotná kalkulačka cen: okamžitě totiž uživateli ukazuje, jak se tarify od sebe liší při různých spotřebách, jak rychle se rozevírají nůžky mezi náklady za touž spotřebu apod. Zkrátka vyberte si na základě kalkulačky tarify a dále si je srovnejte graficky.

Srovnání tarifů v této aplikaci je nyní doplněno také o informaci o celkové výhodnosti zkoumaných tarifů (hvězdičkami) a přibyla grafika ukazující výslednou cenu pro tři typické spotřeby.

Vyzkoušejte sami: Porovnání tarifů – Ceny & grafika.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus