Emtéčko. Nový virtuální operátor v síti O2

Autor: ifon.cz | 7. července 2014

V síti O2 začal působit další, teprve šestý virtuální operátor. "Emtéčko" je provozováno společností Moraviatel a.s. a v nabídce má "flexi" tarif s klouzavými cenami: s rostoucím počtem provolaných minut se snižuje minutová sazba, navíc aktuálně nižší sazba platí i zpětně. Při dosažení 339 minut se tarif chová jako flat, minuty se dále neúčtují. Cena takového flat tarifu pak činí 474,60 Kč.

Tarify s klouzavými minutovými sazbami nejsou moc rozšířené, zatím je používají dle našich záznamů jen čtyři operátoři -- Euro Operator, Lama Mobile, Klokanmobil a právě Emtéčko. Ale jen Lama Mobile a Emtéčko používají zpětné klouzavé sazby, tzn. do vyúčtování se promítne aktuální dosažená minutová sazba. U zbylých dvou operátorů se vyúčtování počítá postupně s každou sazbou, s níž klient volal.

Emtéčko začíná na 1,90 Kč/min. při tarifikační míře 60+1 (spojení hovoru se počítá jako provolaná minuta, až po jejím dosažení je hovor počítán po sekundách) a končí na 1,40 Kč/min. Po dosažení 339 minut (počítaných jako 60+1, reálný provolaný čas bude nižší) se další hovory nezapočítávají, tarif se chová jako "plochý" (flat).

Obchodní podmínky nezmiňují žádný horní limit pro odchozí volání, takže jsou-li informace správné, pak jde skutečně o neomezený tarif, co se týče volání, za 474,60 Kč. Někteří další operátoři mají ceny za flat tarify podobné, ale uplatňují limity (často kolem 3 000 - 10 000 minut). Co je zde výhodou, klient tuto částku nemusí platit pravidelně, přesto si tu a tam může dovolit volat jako s flat tarifem.

V nabídce je také VPN za 50 Kč/měsíc, skoro neomezené volání v síti. Emtéčko neskrývá, že měsíční limitní hodnoty činí 10 000 minut pro volání -- tedy téměř 167 hodin hovorného -- a 10 000 SMS (vše do sítě).

Podrobnosti o tarifech a datové nabídce naleznete na našem webu na profilu operátora: Emtéčko.

(Klouzavým sazbám za volání se budeme brzy věnovat podrobněji.)

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus