Axolot mobile aneb Proč jsme otáleli se zařazením

Autor: ifon.cz | 1. dubna 2015
Rubrika: Zprávy | Téma: Virtuální operátoři |

Axolot mobile je velmi mladý virtuální operátor. Navíc řízený jediným člověkem — na trh vstoupil odvážně s velmi nízkými cenami za volání a SMS. A to byly důvody, proč jsme operátora zpočátku do naší databáze nezařadili. Ceny ani podmínky nebyly udržitelné.

Operátor nyní pod tíhou okolností ceny upravuje, teď odrážejí o něco více skutečné požadavky na trhu.

Axolot původně nabízel kreditní volání (prepaid) za 1,35 Kč/min do cizích sítí se sekundovou tarifikací (1+1) a při nulovém měsíčním poplatku za SIM. Každému uchu trošku znalému podmínek panujících na českém mobilním trhu na tom jistojistě něco nehraje.

Všichni virtuální operátoři totiž musejí platit za aktivní SIM svému dodavateli. Nabízí-li vám někdo telefonní služby s nezvykle nízkou minutovou sazbou za volání mimo vlastní síť (značku) a s nulovým měsíčním poplatkem za vedení, to vše při sekundové tarifikaci, můžete si být docela jisti, že je zaděláno na problém. Jednak pro provozovatele, jednak pro vás v blízké budoucnosti. V lepším případě vám operátor služby zdraží, v horším případě uzavře své brány a donutí vás tak k přechodu ke konkurenci.

Axolot potkal první scénář: zdražení. Ne příliš drastické, Axolot je pořád operátor výhodný — ve srovnání s mnoha dalšími virtuálními operátory —, ale jeho klienty nové podmínky nepotěšily. Nové nabídky volání, a jejich hodnocení, si můžete prohlédnout na profilu operátora na ifon.cz: Axolot mobile.

Vyvstává otázka, zda by srovnávač tarifů měl rozhodovat o tom, zda se daný operátor hodí, či nehodí do srovnání — neměl by spíše automaticky stát o co největší databázi operátorů? Obyčejný srovnávač možná ano. My však dbáme na to, aby klienti a návštěvníci nebyli uváděni v omyl či lákáni do propasti. Proto ani nezařazujeme do databáze různé prapodivné nabídky, kdy operátoři prodávají služby za nákupní cenu. Ve výsledku se taková služba totiž může klientovi prodražit, byť se to na první pohled nezdá.

Co si o tom myslíte vy?

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus