Nejpopulárnější a nejlepší předplacené karty

Autor: ifon.cz | 6. května 2015
Rubrika: Blog | Téma: Ze života serveru |

Naše nová malá aplikace vybírá ze systému nejrozšířenější předplacené karty virtuálních operátorů a přehledně zobrazuje jejich nejdůležitější charakteristiku, kromě sazeb za volání také platnost kreditu a minimální částku dobití. Nejpopulárnější ne vždy znamená nejlepší: proto ve výčtu najdete také předplacenky, které naše matematické modely vyhodnotily jako ty nejvýhodnější.

Webovou aplikaci najdete zde: Virtuální operátoři: Předplacené karty.

U předplacených karet obecně platí, že jejich uživatelé měsíčně neprovolávají několik hodin a neposílají stovky SMS. Proto systém vybírá předplacené služby s co nejnižším paušálem, resp. poplatkem za SIM, a také hodnocení je okleštěno o vysokou spotřebu. Limitem volání je zhruba 95 minut měsíčně.

Horní mez měsíčního poplatku za SIM byla stanovena na 35 Kč. Jak vysvětlujeme v samotném speciálu, je to dáno jednak charakteristickou spotřebou a jednak tradičními rysy předplacených karet mobilních operátorů, tj. T-Mobilu, O2 a Vodafonu, kdy minimální částka dobití typicky činí 200 Kč a platnost kreditu nejčastěji bývá šest měsíců. Takže do půl roku musí klient spotřebovat, v lepším případě, 200 Kč, což dělá průměrné minimální měsíční plnění ve výši 33,3 Kč.

To však neznamená, že některé z předplacených karet nejsou vhodné rovněž pro vysokou spotřebu: podíváte-li se na profil karty (virtuálního operátora), když kliknete na jméno tarifu, některé z nich dosahují výborného hodnocení i pro vyšší spotřeby. Připomeňme, že hodnocení pomocí hvězdiček provádí systém automaticky porovnáním cen za volání, SMS a případně mobilních datových balíčků pro všechny tarify v databázi. Takže získá-li tarif vysoký počet hvězdiček pro všechny tři spotřeby (nízkou, střední a vysokou), patří skutečně mezi to nejvýhodnější na tuzemském trhu a bývá daleko výhodnější než tarify s vysokým paušálem (který se navíc nehodí vůbec pro nižší spotřeby).

Podrobnější srovnání cen

U každého tarifu ve výčtu můžete zaškrtnout políčko, čímž tarif vyberete k dalšímu srovnání s ostatními tarify. Kliknutím na tlačítko Srovnat vybrané předplacenky budete přesměrováni do aplikace Porovnání tarifů: Ceny & Grafika, kde se zobrazí další informace o předplacenkách včetně grafiky zobrazující vývoj útrat za volání, SMS a data.

Novou aplikací chceme pomoci těm uživatelům, kteří nechtějí platit vysoké paušály, chtějí si míru volání určovat sami – a někdy telefon používat jen jako přijímač. Totiž minimální částka dobití a platnost kreditu může pro leckoho hrát veledůležitou roli. A když tohle spojíte s výhodnými sazbami za volání...

Takže mrkněte se, Virtuální operátoři: Předplacené karty.

Komentáře

Komentáře lze používat i bez registrace, stačí zaškrtnout možnost Napsat komentář jako host. Příspěvky se v diskuzi mohou objevit s menším zpožděním.

comments powered by Disqus